Friday, December 23, 2011

Καταπολεμήστε το άγχος με κηπουρική!

20111220-003631.jpg

Δραπετεύστε από το άγχος και τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας. Χαλαρώστε και ευεργετήστε την υγεία σας χωρίς χάπια. Ο τρόπος για μια καλύτερη καθημερινότητα είναι να ασχολείστε με την κηπουρική.
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Νταεγού, στη Νότια Κορέα, μελέτησαν το θέμα και τα αποτελέσματα της έρευνάς τους δείχνουν ότι το εν λόγω χόμπι μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση του ρυθμού της καρδιάς και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ κατεβάζει τα επίπεδα της κορτιζόλης, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το στρες. Αυτό μάλιστα αποδείχτηκε με δύο πειράματα.
Στο πρώτο έλαβαν μέρος τριάντα άτομα που συμμετείχαν σε δραστηριότητες καλλιέργειας κηπευτικών, πρεσαρίσματος λουλουδιών (όπως γίνεται στα φυτολόγια) και κλαδέματος φυτών σε φράκτες, ώστε να δημιουργούνται σχήματα.
Οι γιατροί μέτρησαν την καρδιακή συχνότητα και την πίεση των εθελοντών πέντε λεπτά πριν και πέντε λεπτά μετά το τέλος των δραστηριοτήτων. Στο δεύτερο πείραμα οι συμμετέχοντες ασχολήθηκαν με τις ίδιες δραστηριότητες, ωστόσο, αντί για τη μέτρηση του ρυθμού της καρδιάς τους, μετρήθηκαν τα επίπεδα κορτιζόλης στο σάλιο τους, πριν και μετά τη δραστηριότητα.
Οπως έδειξαν οι μετρήσεις και στις δύο περιπτώσεις η κηπουρική έχει θαυματουργά αποτελέσματα, με το πρεσάρισμα φυτών να είναι η καλύτερη ενασχόληση, τόσο για την καρδιά όσο και για το στρες.
Πηγή : Greek-Radar.gr

No comments:

Post a Comment