Thursday, November 10, 2011

Ελπίδες σε εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από τη νόσο Πάρκινσον.

20111108-194505.jpg

Ελπίδες σε εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από τη νόσο Πάρκινσον δίνει ανακάλυψη Αμερικανών επιστημόνων που πέτυχαν να μετατρέψουν βλαστοκύτταρα σε εγκεφαλικά κύτταρα, τα οποία παράγουν ντοπαμίνη που είναι απαραίτητη για τη θεραπεία της νόσου.
Τα εγκεφαλικά κύτταρα που πεθαίνουν στη νόσο του Πάρκινσον αντικαταστάθηκαν από βλαστοκύτταρα που εμφυτεύτηκαν σε εγκεφάλους πειραματόζωων, όπου λειτούργησαν με επιτυχία, ανοίγοντας τον δρόμο προς την κατεύθυνση νέων θεραπειών.
Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων έγιναν έξι εγχύσεις με περισσότερα από ένα εκατομμύριο κύτταρα σε τμήματα του εγκεφάλου που επηρεάζονται από Πάρκινσον.
Τα κύτταρα δημιούργησαν νευρώνες που επέζησαν και σχημάτισαν νέες συνδέσεις που επέτρεψαν την κίνηση σε ποντίκια, αρουραίους και πιθήκους, χωρίς καμία ένδειξη της ανάπτυξης όγκου. Οι Αμερικανοί ερευνητές κατόρθωσαν να ξεπεράσουν διάφορα εμπόδια που υπήρχαν ώς τώρα στο να μετατραπούν βλαστικά κύτταρα σε νευρώνες του εγκεφάλου.
«Στο παρελθόν δεν είχαμε κατανοήσει πλήρως τις ιδιαίτερες ενδείξεις που απαιτούνται ώστε τα βλαστοκύτταρα να μετατρέπονται στον σωστό τύπο κυττάρων. Πλέον όμως βρήκαμε τον τρόπο» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας δρ Λόρεντζ Στούντερ του Memorial Sloan-Kettering Cancer Centre στη Νέα Υόρκη.
Επόμενο βήμα των ερευνητών θα είναι να μελετήσουν τη μέθοδο σε ανθρώπινα κύτταρα, ώστε να βεβαιωθούν πως είναι απόλυτα ασφαλής για τους ασθενείς.
Πηγή: Greek-Radar.gr

No comments:

Post a Comment